Därför ska du använda stödstrumpor när du flyger

När vi flyger, är det viktigt att förstå vad som händer med våra ben under resan. På grund av den långa tiden som tillbringas sittande och begränsad rörelse, kan våra ben och fötter bli drabbade av en mängd problem. Dessa inkluderar svullnad, trötthet, dålig blodcirkulation, och till och med tromboser.

En av de största utmaningarna med flygning är begränsad blodcirkulation. När vi sitter stilla i långa perioder, kan blodet samlas upp i våra ben, vilket kan leda till svullnad och trötthet. Detta beror på att det är svårt för blodet att cirkulera tillbaka till hjärtat när vi sitter, särskilt under långa flygningar. Dålig blodcirkulation kan också bidra till en ökad risk för trombos, som är en blodpropp som kan bildas i de djupa venerna i benen.

En annan faktor som påverkar våra ben under flygning är luftfuktigheten ombord på planet. Denna låga luftfuktighet kan leda till uttorkning, vilket kan göra att vätska samlas i våra ben och leder, vilket leder till svullnad och ökad risk för blodproppar.

Stödstrumpor är en enkel och effektiv lösning för att avhjälpa dessa problem. De hjälper till att öka blodcirkulationen i benen och fötterna, samtidigt som de minskar svullnad och inflammation. De fungerar genom att ge kompression till benet, vilket hjälper till att pumpa blodet tillbaka till hjärtat. Denna ökade blodcirkulation kan hjälpa till att förbättra muskelspänningen och minska risken för trombos.

Det är särskilt viktigt att bära stödstrumpor när man reser med flyg. Detta beror på den långa tiden som tillbringas sittande, samt den låga luftfuktigheten ombord på planet. Stödstrumpor kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen, minska svullnad och trötthet, och minskar risken för blodproppar.